Pelakon Nadya Syahera meluahkan rasa terhadap sikap segelintir peniaga makanan yang didakwa telah menghantar makanan untuk dicuba.

Ibu kepada dua cahaya mata itu berasa agak rimas apabila sering ditanya dengan pertanyaan sama.

Jelasnya, kalau ikhlas memberi tidak perlu untuk diasak.

Dia bagaimanapun memahami orang yang berniaga, namun tahap kesabaran seseorang juga ada hadnya.

IKLAN

“Awak dah sedekah makanan kat orang tapi janganlah berjuta kali mesej tanya dah makan ke, dah makan ke apa ke.

“Kalau ikhlas memberi tak perlu nak push-push macam-macam kat orang. Nanti daripada orang tu baik hati nak riviu ke apa, terus turn off tak ada selera dah nak riviu.

“Faham awk berniaga, kita kerja tak tentu masa. Sabar itu indah sis. Lama-lama orang dok mesej bertalu-talu minta kita update.

“Lama-lama hilang sabar juga tau,” tulisnya menerusi hantaran di IG Stoeries sambil disusuli dengan tanda palang #maafsistermengadukatsini

Foto: Instagram Nadya Syahera