Pelakon dan pengacara, Amyza Aznan awal pagi ini ada memuat naik video menerusi IG TV bersempena dengan ulang tahun perkahwinannya yang ke-16 tahun.

Bagaimanapun, perkongsian video yang berdurasi lebih tiga minit itu mendapat perhatian netizen apabila bintang drama Kariah Cak Pong ini mendedahkan suaminya, Khairil Izhar Mohd Nazir, telah jatuh sakit diserang angin ahmar.

Amyza atau lebih sinonim disapa sebagai Kak Kaaia turut meminta maaf kepada semua terutamanya yang berkaitan dengan soal kerjaya kerana dirinya sedang beri fokus terhadap suami yang kini tidak sihat.

“Even you dah lumpuh,kasih sayang setia i tak lumpuh. Kak kaaia minta maaf kepada semua clients yg kak kaaia buat emcee for dinner,event,wedding and also to productions.

“Bukan tak nak share all my activities tu kat instagram,and bukan pilih bulu,tetapi sebenarnya skrg ni ada lagi penting untuk kak kaaia focus,iaitu my husband,dia stroke. inshallah ..one fine day i will share keje2 emcee and shooting tu,” maklumnya.

Pada masa sama, bintang ini turut memberikan dedikasi istimewa buat suami tercinta.

“Happy anniversary suami ku sayang, semoga allah pegang hati ini untuk tidak berpaling, untuk tidak lelah menjaga, memanja, menyayangi, mencintai b. Walaupon b stroke, doa love tetap b suami dan ayah kepada anak2 love di dunia dan sehingga ke jannah nanti.

“Terima kasih untuk lagu nyanyian baby. ni lagu masa kita bercinta kannnn. tq nyanyi kan lagu and record lagu ni for me,” tulis Amyza.

Lalu, perkongsian tersebut dihujani dengan kata-kata semangat selain mengharapkan agar suami Amyza kembali sembuh seperti sedia kala.

View this post on Instagram

kak kaaia minta maaf kepada semua clients yg kak kaaia buat emcee for dinner,event,wedding and also to productions,bukan tak nak share all my activities tu kat instagram,and bukan pilih bulu,tetapi sebenarnya skrg ni ada lagi penting untuk kak kaaia focus,iaitu my husband,dia stroke. inshallah ..one fine day i will share keje2 emcee and shooting tu . ❤❤❤ Happy anniversary suami ku sayang, semoga allah pegang hati ini untuk tidak berpaling,untuk tidak lelah menjaga,memanja,menyayangi,mencintai b. walaupon b stroke,doa love tetap b suami dan ayah kepada anak2 love di dunia dan sehingga ke jannah nanti. dan…. terima kasih untuk lagu nyanyian baby . ni lagu masa kita bercinta kannnn. tq nyanyi kan lagu and record lagu ni for me. ❤

A post shared by KAAIA (@amyzaaznankaaia) on

Terdahulu bulan lalu, Amyza ada berkongsi video di laman IG mengenai suami yang jatuh sakit hingga terpaksa dimasukkan ke hospital.

Malah beberapa tahun lalu, suaminya difahamkan pernah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang Puteri kerana diserang sakit jantung.

Foto: Instagram Amyza Aznan