Penyanyi, Shila Amzah ada berkongsi cerita pengalaman menjaga anak selepas selamat bergelar ibu pada 31 Ogos lalu.

Akui Shila atau nama penuhnya Nurshahila Amzah, dia juga perlu menjadi seorang yang kuat sejurus bergelar ibu.

“Right after I gave birth to seth I realised that I don’t actually want to lose weight anymore, but I want to be stronger.

“I’ve lost my core strength, my breathing placement wasn’t smooth when I sing.

“Sha rasa bila kita jaga anak kan, kita tak kuat, meaning tgn kita takde muscle langsung, agak mencabar la untuk sha sbb seth kan bambam selalu rasa Tulang belakang sakit, tangan sakit.

“Bila dah badan sakit kita pun jadi malas dab tak terurus la,” akuinya.

IKLAN

Malah, Shila berkata tugas sebagai seorang ibu bukan mudah dan menjadi teras utama dalam menguruskan rumah tangga.

“Bila mak mak kat rumah dah give up, hancur pula rumah nanti sbb mak adalah teras yang paling penting dan utama dalam rumah.

“That’s why sha decide after recording I can see your voice tu, sha dah taknak toleh ke belakang. I want to be stronger and healthier,” jelasnya lagi.

Malah, penyanyi Tiada Dirimu ini memaklumkan telah memulakan aktiviti sihat dengan bersenam.

“So after 6 months of #postcsection sha start workout 2 months ago since 15th of march, I felt so much better now! Lepas tu kita tiba2 ada pkp pula kan, sha macam “okay perfect” boleh buat routine baru.

“Banyak la benda yang sha discover pasal diri sha and sha belajar.

“Kalau nak explain apa sha buat kat sini tak habis tulis, should I make a video for it? Shoutout to my workout inspo dari kejauhan @amyleaazizan,” tulisnya lagi.

View this post on Instagram

Right after I gave birth to seth I realised that I don't actually want to lose weight anymore, but I want to be stronger. I've lost my core strength, my breathing placement wasn't smooth when I sing.. Sha rasa bila kita jaga anak kan, kita tak kuat, meaning tgn kita takde muscle langsung, agak mencabar la untuk sha sbb seth kan bambam 😂 selalu rasa Tulang belakang sakit, tangan sakit..bila dah badan sakit kita pun jadi malas dab tak terurus la.. Bila mak mak kat rumah dah give up, hancur pula rumah nanti sbb mak adalah teras yang paling penting Dan utama dalam rumah ❤️that's why sha decide after recording I can see your voice tu, sha dah taknak toleh ke belakang.. I want to be stronger and healthier.. So after 6 months of #postcsection sha start workout 2 months ago since 15th of march, I felt so much better now! Lepas tu kita tiba2 ada pkp pula kan, sha macam "okay perfect" boleh buat routine baru. Banyak la benda yang sha discover pasal diri sha and sha belajar. Kalau nak explain apa sha buat kat sini tak habis tulis, should I make a video for it? 😅 Shoutout to my workout inspo dari kejauhan @amyleaazizan 💪🏼

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on

Untuk rekod, Shila telah mendirikan rumah tangga bersama Haris Idraki Elias pada 19 April 2018.

Selepas itu, pasangan ini telah dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Seth Uwais, pada 31 Ogos yang lalu.

Foto: Instagram Shila Amzah