Menyatakan pendapat berkait isu yang sedang panas diperbincangkan mengenai pelbagai dakwaan sejurus pemergiaan arwah Abam, Micheal Ang mengharapkan, seharusnya isu ini diselesaikan di luar rangkaian media sosial.

Malah jelasnya, seharusnya pihak terlibat tidak hanya berkongsi kenyataan sebelah pihak sahaja, sebaliknya pihak keluarga Abam turut mempunyai hak untuk bersuara.

Pinta Michael lagi, hormati arwah Abam yang baru sahaja meninggal dunia 10 hari lalu dan jangan sesekali membuka aib keluarga.

“Bangun pagi terbaca berita yang sedang hot sekarang. Bagi saya, apa punya b*d*h semua. Kalau nak menjadi pemberita, janganlah tanya hanya sebelah pihak, tanyalah kedua-dua belah pihak.

“Selepas itu barulah muat naik video dan buat rumusan. Ini hanya muat naik sebelah pihak dan terjadi pergaduhan.

IKLAN

“Sekarang netizen yang sokong kau, akan cakap kau betul. Sebelah sana pula akan cakap kau yang salah. Kan benda b*d*oh melaga-lagakan orang dan membuka aib.

“Kalau nak jadi pemberita, jadi pemberita yang betul. Jangan laporkan sebelah pihak sahaja. Patutnya tanya balu arwah dan kemudian adiknya. Sekarang semua sudah salah anggap.

“Aku bukannya kasihannya orang yang masih hidup, aku kasihankan arwah. Kalau orang Cina cakap, arwah di dalam kubur tengah tergolek-golek.

“Salam semua. Apa punya bodoh manusia sekarang. Sila la delete semua posting n selesai kan Hal ni secara berdepan! Jgn la buat kat SO SIAL platform! Aku sedih n kesian kat arwah! Tanah tu merah lagi.

“Anyway to my followers I luv u all n Kau org Jgn la buat benda2 mcm ni! Luv u all again! Btw banyak nya org kahwin hari ni!” kongsinya di laman Instagram.

Meski tidak menyebut mana-mana individu yang didakwa terkait, namun melihat di ruangan komen, ada yang merujuk ia isu melibatkan usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri yang terdahulu mengunjungi keduaman balu arwah Abam, Nor Hidayah Mohd Ali.

Tindakan tersebut dibuat bagi menghulurkan sumbangan, namun tindakannya melakukan ‘live’ menerusi Facebook dan sesi soal jawab yang didakwa tidak sensitif, mencetuskan rasa tidak puas hati adik arwah Abam, Ali Puteh.

Susulan itu, selain Ali, Aliff Syukri dilihat turut memberikan reaksi terhadap isu berkenaan.

Foto : Instagram Micheal Ang